Weersverwachting voor Aruba en een overzicht van het klimaat in Aruba.

Weer en klimaat Aruba

Het klimaat op Aruba word door verschillende aanduidingen benoemd, maar welk klimaat heeft Aruba nu eigenlijk? Het eiland is erg warm, er is veel droogte en veel zon, hierdoor is het klimaat niet echt tropisch. Dit mede doordat er op Aruba weinig neerslag valt, slechts een enkele periode per jaar en omdat er veel zon schijnt. Mede hierdoor is het eiland Aruba een populaire vakantiebestemming.

Er staat vrijwel continu een noord oostelijke wind op de noord oostkust, hierdoor is er op Aruba altijd een aangenaam briesje aanwezig wat de soms enorme hitte wat aangenamer maakt. Aan de noordkant van het eiland is het wat ruiger en zijn er windere plaatsen. Aan de zuidkant van Aruba vind u juist de prachtige strakke zee met schitterende wit gele zandstranden. Door de hoge golven die soms tegen de Arubaanse rotskust aanslaan is tevens de grootste natuurlijke brug ontstaan op het eiland. In 2005 is deze brug ingestort door het jarenlange slijten van het water tegen de rotsen. Deze natuurlijke brug was een grote toeristische trekpleister van het eiland.

Temperatuur Aruba


De gemiddelde temperatuur op Aruba is 28 graden. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot de 38 graden, in de winter is dit tussen de 24 en 28 graden met uitschieters tot zelfs de 30 graden.